Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zegul Greenland GT A-Core túrakajak

Szín
Mintás
1.199.900 Ft (944.803 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Gyártó: Zegul
Cikkszám: ZEG00001

Leírás és Paraméterek

Zegul

Zegul egy prémium skandináv kajakmárka, amelyet a vízi kalandoknak szentelek. A Zegul tengeri és rekreációs kajakjai, arra vannak tervezve, hogy bármilyen körülmények között teljesítsenek - stabilitás, teljesítmény és tartósság a legfontosabb tulajdonságok a Zegul tervezőinek számára. A Zegul tervezői elkötelezettek abban, hogy olyan kajakokat hozzanak létre, amelyek izgalmas és emlékezetes élményeket nyújtanak. A kajakozás élménye elsődleges, amikor új termékeket terveznek és fejlesztenek.

A Zegul márkát 2008-ban alapították Svédországban Alexander Nyberg és Johan Wirsen kajakosok. Hisznek abban, hogy lehetséges olyan tengeri kajakot létrehozni, amely magas teljesítményt, kiváló irányíthatóságot és önbizalmat adó stabilitást egyetlen tervezésben egyesít. Számos tesztelés és tökéletesítés után sikerült elérniük a most már klasszikus Zegul 550-et, amely az egyik leggyorsabb és legjobb irányíthatóságú tengeri kajakká vált Európában. Az innovatív hajótörzs tervezés egyedi éles éllel rendelkezett, ami nagyon stabillá tette a hajót, és segített a Zegult mint prémium kajakmárkát megalapozni.

2009-ben az észak-észtországi Tahe Outdoors cég megvette a Zegul céget. A Tahe Outdoors 1989-ben alakult északi versenyzők, Indrek Tuul és Taavi Rajasalu által. A cég kezdetektől fogva szoros kapcsolatban állt Skandináviával és Finnországgal - az első kajakokat finn kajaktervezők segítségével készítették.

A Tahe Outdoors kezdeményezése az volt, hogy a Zegul márkát világszerte más piacokon ismertté tegyék. A következő évtizedben a kajaktervező, Hans Friedel kibővítette a termékválasztékot azon elvet követve, miszerint a stabilitás és a teljesítmény nem zárják ki egymást. 2014-ben a dán Arrow sorozatot is hozzáadták a Zegul választékhoz, ami nagy értéket adott a Zegul márkának. Az Arrow kajakokat a vízen való játék és technika központi szempontként tervezték, gyorsan és pontosan reagálnak, és stabilak még nagyon igénybe vett körülmények között is.

Ma a Zegul kajakok több mint 30 országban kerülnek értékesítésre, és mindig lelkesítik a kajakozás szerelmeseit, bárhol is bevezetik őket. A mai napig a Zegul termékeket Észtországban készítik kézi munkával, minden egyes gyártott kajaknál a részletekre való figyelemmel.

Greenland Style kajakok:

A Grönland sorozat a valódi Inuit vadász kajakokból merített ihletet. Ezek a kajakok a klasszikus vonalakkal, alacsony térfogattal és hagyományos tervezéssel rendelkeznek, ami rendkívül érzékennyé teszi

A Zegul Grönland stílusú kajak fő jellemzői:

  1. Alacsony térfogat: Ezek a kajakok különösen alacsony térfogatúak, ami azt jelenti, hogy a kajakos közelebb kerül a vízhez, a hajó szorosan illeszkedik a testhez, ami pontosabb irányítást és felturbózott élményt biztosít.
  2. Hagyományos tervezés: A Grönland sorozat az Inuit hagyományos kajaktervezés tiszteletére született. Ez magában foglalja a klasszikus vonalakat és a jellemzőket, amelyeket évszázadok óta használnak az Inuit vadászok.
  3. Éles él és V-alakú fenék: A kajak éles éllel rendelkezik, ami egy meghatározott szöget jelent a kajak fenekében. Ez a tervezés segít a stabilitásban és a nyomkövetésben a vízen. A V-alakú fenék tovább fokozza a stabilitást és a manőverezhetőséget.
  4. Magas rocker: A kajak magas „rockerrel” rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a kajak végei (orr és far) felfelé hajlanak. Ez a tervezési elem megkönnyíti a manőverek végrehajtását és a szűk helyeken való navigálást.
  5. Eskimó fordulóhoz tervezve: A Zegul Grönland sorozat kifejezetten azoknak a kajakosoknak készült, akik szeretnék elsajátítani az eskimó forduló művészetét, ami a vizbefordulás utáni visszatérést jelenti egy kajakos számára. Ezek a kajakok alacsony térfogatuk és érzékeny tervezésük miatt kiválóan alkalmasak az ilyen manőverek végrehajtására.

Összefoglalva, a Zegul Grönland sorozat kajakok olyan kajakosok számára készültek, akik értékelik a hagyományos kajaktervezést, fontosnak tartják az irányítást és az érzékenységet, és esetleg szeretnének olyan haladó kajakozási technikákat elsajátítani, mint az eskimó forduló. Ezek a kajakok az Inuit vadász kajakok örökségéből merítik az ihletüket, és autentikus és kielégítő kajakos élményt nyújtanak.

Geenland GT

A Greenland GT kajak azoknak a kajakosoknak készült, akik klasszikus Grönland stílusú kajakot szeretnének, de több kényelmet, tárolóteret és stabilitást igényelnek hosszabb túrákhoz. A Greenland GT-nek kissé szélesebb hajóteste van, ami növeli a stabilitást, és tágasabb ülőhellyel rendelkezik, ami könnyebb be és kiszállást tesz lehetővé. A Tárolókapacitások növelése érdekében a hajón három rekesszel találkozunk, így a kisebb méretű kerek napi, az első nagyobb kerek, és az ovális hátsó rekeszfedél alatti terek tökéletesek rekodásra

A Greenland GT kajak különösen alacsony felépítésű és szoros illeszkedésű hajó ami biztosítja a tökéletes irányíthatóságot, a hajó, és a kajakos tökéletes összhangjában. A kajaknak megszokottól eltérő meredek oldalával egy markáns éllel csatlakozik a V-alakú hajótörzshöz, ezzel megkönnyíti a bonyolultabb manővereket. A Zegul Greenland sorozat olyan kajakosok számára tervezett, akik hagyományos stílusú kajakot szeretnének, de szempont, hogy akár az eszkimó fordulókat is könnyedén szeretnének végrehajtani.

A Greenland GT elérhető A-core rétegrendszerrel, és behúzható szkeggel van felszerelve.

Hosszúság 5 méter feletti
Szélesség 45-60 centiméter között
Irányítás Sverttel
Anyag A-Core
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.