Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nelo Ocean Ski 550 XXL SCS egyszer kirpóbált surfski

Méret
XXL
Konstrukció
SCS - szilárd kompozit
1.799.900 Ft (1.417.244 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Gyártó: Nelo
Cikkszám: NEL01456

Leírás és Paraméterek

Nelo

Nelo márkát 1978-ban Manuel Alberto Ramos alapította, aki azóta is a cég tulajdonosa, és a cég aktív szereplője. 1978-as alapításkor a kompozit technológiák alkalmazása a jelenlegihez képes még kezdetleges volt, de az azóta eltelt időszak alatt kimagasló tudást tudhatnak magukénak. A cég már a kezdetektől ügyelt arra, hogy az innováció minden téren jelen legyen a cég életében. A gyártásba kerülő modellek mindegyikét hosszas kutató és fejlesztő munka előzi meg, ami nem csak a hajók formáját, hanem részletekbe menően azok szerelékezését, a használt anyagokat, rétegrendeket és gyártási technológiákat is magában foglalja. A Nelo már a kezdetektől fogva szoros együttműködésben dolgozik a Portó-i egyetem hidrodinamikai tanszékével annak érdekében, hogy a hajók tökéletesek legyenek. Jellemzően a prototípus hajókat az egyetemi kísérleteket és tervezést követően további élő teszt és kísérlet követi. Ezek a tesztek rendkívül fontosak, hiszen a hajók valós viselkedését csak ezen módszerekkel lehet tökéletesíteni. A legtöbb esetben az információkat közvetlen a TOP versenyzők segítségével kapja a fejlesztő csapat és a visszajelzések figyelembevételével tökélesítik a hajókat. Mindezen törekvésük azért kiemelt jelentőségű, mert meggyőződésük, hogy a belefektetett energia a végén a stopperórán és az érmek számában lesz mérhető.

A Nelo ezen túlmenően 100%-os háttértámogatást nyújt a versenyzőknek a nagyobb nemzetközi versenyeken. Top versenyzők messziről ismerik a Nelo hatalmas kamionját, a mellette elterülő hatalmas sátorral, ahol a Nelo csapata azon dolgozik, hogy a versenyzők összes kérésére, kérdésére találjanak megoldást, hogy a versenyzőnek „csak” az legyen a feladata, hogy a legtöbbet kihozza magából.

Talán ezek azok a legfontosabb részletek amiért a Nelo kimagasló nemzetközi eredményekkel büszkélkedhet. A sprint hajók tekintetében a cég által gyártott hajókban közel 120 olimpiai és megszámlálhatatlan világbajnoki érmet szereztek a versenyzők. Azt gondoljuk, hogy a Nelo irányt mutatott a sportág minden résztvevőjének az egyedülálló filozófiájával. Egy Nelo hajó tulajdonosa bizonyos szempontból részese ennek az filozófiának, elhivatottságnak, azáltal, hogy a hajója minden apró részlete mögött ott található a rengeteg munka, fejlesztés és tudás.

Nelo Surfski vonala az egyik legújabb és legdinamikusabban fejlődő Nelo típuscsalád, népszerűségét kimagaslóan széles felhasználási területe adja. A Surfski kajakok közös jellemzője a biztonság, stabilitás, és gyorsaság, ami alkalmassá teszi a hajó használatát a hullámos oceánon, fagyos északi tengeri fjordokon, folyókon, és tavakon egyaránt. A Surfski hajótest mindegyike sit on top kialakítás, aminek köszönhetően a hajótest egy hatalmas légzsákként viselkedik, utánozhatatlan felhajtóerővel, így azt elsüllyeszteni szinte lehetetlen. A hajók alja a legtöbb esetben laposabb a versenyhajók aljánál, így jelentősen stabilabbak. Összességében a surfski az a kajak típus ami az adrenalindús 4-6méteres hullámok lovaglásától, egészen a síkvizi felhasználásig élmény nyújt.

A Nelo a Surfski kínálatában megtalálhatóak a teljesen kezdőknek, vagy bérléssel túráztatással foglalkozó cégeknek kínált 400, 510 Polietilén modellek mellett, a nagyon gyors és több nemzetközi versenyeredménnyel büszkélkedő 550, 560 típusok is. Akik a két véglet között keresik a kedvenc Surfski modelljüket azoknak a Vanquish, Viper 46 Ski, 520, 540, 600-as modellek adnak alternatívát.

A Surfski kajakok szinte mindegyike több méretben elérhető, így egy-egy típus formavilágán túl a pontos méretet is be lehet állítani, ezzel tökéletes kompromisszummentes hajót lehet konfigurálni.

A Sit on top kialakítások között megtalálhatóak az oldalhajóval ellátott Evolution OC1, és OC2 hajók is a tengeri kenuzás szerelmeseinek.

 

Konstrukciók:

A surfski hajók konstrukcióira jellemző, hogy nagyon strapabíróak, hiszen minimális alapkövetelmény, hogy tengeri hullámok erejével kell állniuk a sarat. A kínálatban a Polietilénektől indulva a WWR (karbon-kevlár) SCS (karbon) hajók mellett az extra könnyű AIR kivitelek is megtalálhatóak.

 

Design:

A nelo saját ingyenesen elérhető színsémával kínálja kajakjait, de ha valaki igazán egyedi személyes designt szeretne a hajójára, akkor a nelo partnerével közösen a Paddle Sport Designnal kell együttműködni.

550

MAGAS SZINTű SZÓRAKOZÁS Az új 550-es, ami 5,5 méter hosszú, hihetetlen élményt nyújt használójának. A 550-es közelít a 520-as stabilitásához és az 560-as sebességéhez. Kiválóan siklik hullámokon és könnyen fordul, de sík vízen is versenyképes hajónak számít. Méretei miatt az egyenes futása kimagasló, a jól megtervezett kormányszerkezete miatt, a manőverezhetősége könnyed és nagyon hatásos, Az 5.5méter hosszának köszönhetően pedig már a síkvizi kajakokhoz hasonló sebességet lehet vele elérni.

 

 

Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.