Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vízitúra nyaralásként - Élvezd az igazi szabadságot!

 Vízitúra nyaralásként - Élvezd az igazi szabadságot!

Új sorozatot indítottunk! A vízitúrázást járjuk át egészen az alapoktól, kihívásokkal teli expedíciókig. 

Azt mondjuk, hogy szabadságra megyünk, majd repülőhöz, szálláshoz, programokhoz igazodunk, és néha fáradtabban térünk haza, mint ahogy elutaztunk. Mi történik akkor, ha csak bepakolunk egy szárazcsomagba, hajóba ülünk, és csak a célt tudjuk, minden más útközben alakul ki? Ugyanakkor tapasztaltuk már azt is, hogy milyen az, amikor egy távolabbi országot, még jobban fel tudunk fedezni annak köszönhetően, hogy profi felfújható kajakot vittünk magunkkal, ami akár egy bőröndbe is belefér.

A vízitúrázást épp úgy igényekre lehet szabni, mint a klasszikus nyaralásokat. Magyarország számos különleges helyszínnel, folyóval és tóval rendelkezik, ahol az élménygyűjtés kimeríthetetlen! Családdal vagy barátokkal, Dunán innen vagy Dunán túl kiválaszthatjuk, hogy merre vigyen a hajónk. Vízitúra sorozatunkban részletesen körbejárjuk a témát, hogy azok is megfelelő ismeretet kapjanak, akik először indulnának vízitúrára.

A vízitúrázás reneszánszát éli, hiszen egyre többen ismerik fel, hogy a hazai vizek az egyik legszabadabb turisztikai programot kínálják. Különösen gyönyörű felfedezéseket nyújt még az indián nyárban ősszel útnak indulni! Nem kell a szálláson aggódnunk, hiszen a kijelölt helyeken, folyópartokon sátrazhatunk, nem vagyunk időhöz kötve, egészen nyugodtan evezhetünk éppen számunkra megfelelő hosszúságú távot. Azonban, ha valaki a napközbeni kalandok mellett biztos pihenésre vágyik, vízitúrapontok közelében kényelmes szállásokat találhat.

A sorozat első részében összegyűjtöttük azokat a legfontosabb pontokat, amik a vízitúra megszervezéséhez szükségesek.

1. Csatlakozz egy csoportos vízitúrához, amelyet szervezett túráztató cégek vagy egyesületek szerveznek. Ezek a túrák általában költséghatékonyabbak lehetnek, mivel a költségeket többen osztják meg. Egyénileg tervezett vízitúráknál is segítség lehet egyesületektől, ebben jártas cégektől a bérlés.

2. Első túraként javasolt felfedezni a helyi vízi útvonalakat és tavakat. Itt is jellemző, hogy van lehetőség jó áron bérelni kajakokat vagy kenukat a közelben lévő vizeken, és élvezni a vízitúrát anélkül, hogy messzire kellene utaznod. Nagyobb vízitúra előtt érdemes kipróbálni, tapasztalatokat gyűjteni.

3. Pick-up és visszavitel: Ha bérelsz vízi felszerelést vagy részt veszel túrákon, nézz utána, hogy van-e lehetőség a felszerelés felvételére és leadására az adott helyszínen. Így elkerülheted a szállítással járó költségeket és kényelmetlenségeket.

4. Fontos, hogy legyenek ismereteid a vízi biztonságról és a helyi szabályokról. Tartsd szem előtt a vízi viszonyokat, a víz hőmérsékletét és a megfelelő felszerelés használatát.

5. A megfelelő felszerelés kulcsfontosságú a vízitúrázáshoz. Ide tartozhatnak a kajakok, kenuk, evezők, mentőmellények, vízálló zsákok és egyéb biztonsági felszerelések. Érdemes alaposan felkészülni a túrára, hogy biztonságosan és kényelmesen élvezhesd a vízi kalandot. Ebben maximális segítséget tudunk nyújtani a Kajak.hu szaküzletben, ahol erre specializálódott termékeinkből, különböző kategóriákban széles választék van. 

6.  Ötletekhez pedig javasoljuk a Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos vízitúra portálját, ahol informálódhatunk különböző útvonalakról.

A következő részben a legfontosabb felszereléseket nézzük át sorban, amik nélkül nem érdemes elindulni, vagy sokkal kényelmesebbé, gondtalanabbá tehetik a vízitúrázást!

Tartalomhoz tartozó címkék: Vízitúra