Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ősszel-télen is vízen! Tippek a ruházathoz

Ősszel-télen is vízen! Tippek a ruházathoz

Ha te sem szeretnéd téli álomra küldeni hajódat, szívesen felfedeznéd az őszi-téli időszakban a vizeket, vízpartokat, akkor segítünk a megfelelő ruházatban! 

Sokan szezonális sportnak tartják a kajak-kenut, aminek van realitása, azonban az idők során annyit fejlesztették az eszközöket és a technikai ruházatokat, hogy ez is megdőlni látszik. Kétségtelen, hogy szükség van némi kalandvágyra, extrém víz szeretetre, ahhoz 10 fok alatt, akár fagyközeli állapotú tóra vagy folyóra tegyük hajónkat, de ezeknek a túráknak is megvan a szépsége. Mi pedig szeretnénk segítséget adni azoknak, akik a késő őszi és téli időszakban sem szeretnék félrerakni hajójukat.

Fontos kiemelni, hogy hidegben az átlagosnál több veszéllyel jár a vízreszállás:

- bizonyosodjunk meg arról, hogy a hajót, amit vízre teszünk, azt stabilan üljük. Érdemes akár, ilyenkor még stabilabb kajakot választanunk, mint a nyári szezonban. - hidegebb időben gyorsabban kifáradhatunk, mint a megszokott körülmények között, úgy tervezzük az evezési távot, hogy ne menjünk olyan messzire, amíg nem tapasztaljuk ki határainkat.

- csak megfelelő, réteges technikai ruházatban induljunk útnak, az ízületeknek könnyen okozhatunk hosszútávú problémákat a meghűlés által.

Amikor a hőmérő 10 °C alá megy érdemes több rétegben és evezéshez kifejlesztett neoprén ruházatban gondolkodni. Két-három réteg ruha, pl. aláöltözővel, evezős dzseki, száraznadrág, akár komplett szárazruha. Kiegészítőként pedig, ilyenkor már spriccdeck szinte kötelező, ahogy a neoprén zokni, evezős kesztyű.

Összeraktunk egy ajánlott terméklistát, de a Kajak.hu-ban szakértékesítőink tudásával egyénre szabva, célokhoz mérten segítünk kiválasztani a megfelelő ruházatot.

Azoknak, akik száz százalékosan biztosra szeretnének menni, nekik ajánljuk a Peak UK Adventure szárazruhát, amiben akár vízbe is kerülhetünk, mégsem ázik át. Ezt pedig videóban is bizonyítottuk:

Tartalomhoz tartozó címkék: Technikai ruházat