Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vízreszállás, kikötés stégről és vízpartról - Kajak.hu x KayakCrazy

Vízreszállás, kikötés stégről és vízpartról - Kajak.hu x KayakCrazy

Tanuld meg a vízreszállás és kikötés technikáját, néhány tipp segítségével.

Vízitúrák során előfordul, hogy nincs lehetőség stégen való vízre szállásra és kikötésre, ugyanakkor folyókon sodrásban, épp úgy kihívás lehet egy stégről beszállás is. A KayakCrazy túravezetővel végigvettük pontról-pontra a hajóba ki-beszállás alapjait stégnél és vízparton.

Az egyik legfontosabb, hogy sodrással szembe tegyük a hajót a vízre, így nem viszi el a víz alólunk a kajakot vagy kenut. Ha megvan a jó irány, figyelni kell arra, hogy hol fogjuk meg a hajót és a stéget, az sem mindegy egyensúly szempontjából, hogy hova lépünk be a hajóba és milyen gyorsan.

A vízparton való beszállásnál érdemes megtalálni a megfelelő talajt, ahol nem süllyedünk el, figyelve közbe arra, hogy legalább térd alá érjen a víz, hogy a hajó se sérüljön. A videóban Klaudia bemutatja lépésről-lépésre a vízparton beszállás és kiszállást, Ricsi technikai instrukcióval.

Szakképzett oktatásért, túrák szervezéséhez, expedícióhoz keressétek a KayakCrazy csapatát, a megfelelő felszerelésekért pedig várunk Titeket a Kajak.hu-ban Budapest, Római part 35-36. Vagy online is mindent meg tudtok rendelni a kajak.hu webshopban.

Tartalomhoz tartozó címkék: Vízitúra