Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nelo K1 Vanquish 7 versenykajak

Méret
S
Konstrukció
F - verseny
1.249.900 Ft (984.173 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Elérhetőség: Előrendelhető
Gyártó: Nelo
Cikkszám: NEL01397

Leírás és Paraméterek

Nelo

Nelo márkát 1978-ban Manuel Alberto Ramos alapította, aki azóta is a cég tulajdonosa, és a cég aktív szereplője. 1978-as alapításkor a kompozit technológiák alkalmazása a jelenlegihez képes még kezdetleges volt, de az azóta eltelt időszak alatt kimagasló tudást tudhatnak magukénak. A cég már a kezdetektől ügyelt arra, hogy az innováció minden téren jelen legyen a cég életében. A gyártásba kerülő modellek mindegyikét hosszas kutató és fejlesztő munka előzi meg, ami nem csak a hajók formáját, hanem részletekbe menően azok szerelékezését, a használt anyagokat, rétegrendeket és gyártási technológiákat is magában foglalja. A Nelo már a kezdetektől fogva szoros együttműködésben dolgozik a Portó-i egyetem hidrodinamikai tanszékével annak érdekében, hogy a hajók tökéletesek legyenek. Jellemzően a prototípus hajókat az egyetemi kísérleteket és tervezést követően további élő teszt és kísérlet követi. Ezek a tesztek rendkívül fontosak, hiszen a hajók valós viselkedését csak ezen módszerekkel lehet tökéletesíteni. A legtöbb esetben az információkat közvetlen a TOP versenyzők segítségével kapja a fejlesztő csapat és a visszajelzések figyelembevételével tökélesítik a hajókat. Mindezen törekvésük azért kiemelt jelentőségű, mert meggyőződésük, hogy a belefektetett energia a végén a stopperórán és az érmek számában lesz mérhető.

A Nelo ezen túlmenően 100%-os háttértámogatást nyújt a versenyzőknek a nagyobb nemzetközi versenyeken. Top versenyzők messziről ismerik a Nelo hatalmas kamionját, a mellette elterülő hatalmas sátorral, ahol a Nelo csapata azon dolgozik, hogy a versenyzők összes kérésére, kérdésére találjanak megoldást, hogy a versenyzőnek „csak” az legyen a feladata, hogy a legtöbbet kihozza magából.

Talán ezek azok a legfontosabb részletek amiért a Nelo kimagasló nemzetközi eredményekkel büszkélkedhet. A sprint hajók tekintetében a cég által gyártott hajókban közel 120 olimpiai és megszámlálhatatlan világbajnoki érmet szereztek a versenyzők. Azt gondoljuk, hogy a Nelo irányt mutatott a sportág minden résztvevőjének az egyedülálló filozófiájával. Egy Nelo hajó tulajdonosa bizonyos szempontból részese ennek az filozófiának, elhivatottságnak, azáltal, hogy a hajója minden apró részlete mögött ott található a rengeteg munka, fejlesztés és tudás.

A hajók általános leírása

A Nelo sprint hajók típusait megszámlálni is nehéz, de akadnak közös pontok. Az egyik legfontosabb ezek közül a hajók személyre szabhatósága. Miután a kajakozás is technikai sport, kimagaslóan fontos, a hajó tökéletesen alkalmazkodjon a versenyzőhöz, hogy a hajó és a versenyző egy tökéletes egységet alkosson, a maximális teljesítmény leadása érdekében. A vásárlóknak nem „csak” hajóformák közül van lehetősége választani. A gyártásba leadott hajók specifikációinál a konstrukció, méret, szín, felszerelés, alkatrész és extrák közül választhat a vásárló.

Konstrukciók:

  • F: Karbon erősítéses, szendvicsszerkezetű, vákuumozott, hőre keményedő epoxy gyantával. Az egyik legnépszerűbb konstrukció, kemény és merev hajótest, elsősorban síkvizi edzésekhez és versenyekhez ajánlott.
  • WWR: Karbon és kevlár szövet, vákuumozott, epoxy gyantából. Ez a konstrukció elsősorban folyami lesikláshoz, maraton edzésekhez és tengeri felhasználáshoz ajánlott. A legfontosabb jellemzői: merevség és ütésállóság.
  • G: Extra karbon erősítéses, szendvicsszerkezetű, vákuumozott, hőre keményedő epoxy gyantával. Magas minőség a jobb teljesítmény érdekében.
  • E: Karbon/kevlár szerkezet, vákuumozott, hőre keményedő epoxy gyantával. Speciális a maraton szakág számára kifejlesztett konstrukció. Remek egyensúly a merevség és a könnyű súly vonatkozásában.
  • SCS: extra minőségű karbon, és szendvicsanyag alkalmazásával épített hajó. A lehető legjobb teljesítmény eléréséhez készült, extrém keménységű konstrukció. Nemzetközi versenyzéshez is tökéletes, magas minőségű kivitel, amelyhez már alaptartozék a megfelelő mennyiségű súly és a hajóhoz tartozó gyári tok.
  • FC: Az FC rövidítés a Full Carbon szavakra utal, ahol az SCS hajókhoz hasonlóan kizárólag extra minőségű karbon, és szendvicsanyag kerül beépítésre. Az FC a Nelo legújabb fejlesztése a felhasznált anyagok, illetve gyártási technológiát illetően. Kizárólag átlátszó (clear) színben kapható, mivel ennél a konstrukciónál a festék helyett is gyantát használnak, így még merevebb, még keményebb hajótestet kaptak ugyanazon súlytartományban Új fejlesztés a hajó elején és hátulján található súlytartó „zseb”, amivel még pontosabban besúlyozható a hajó, minimalizálva az esetleges trimmelést. Természetesen ehhez a konstrukcióhoz is alaptartozék a gyári súlykészlet és tok.

Méretek:

A síkvizi kajak gyártók közül a Nelo kínálja a legszélesebb választékot a hajók méretét illetően, ezzel lehetővé téve a lehető legoptimálisabb választást a versenyző súlyához, magasságához és testalkatához.

 

Felszereltség:

A hajók lehető legideálisabb felhasználásához szükség van a minél pontosabb beállításra, a maximális személyre szabhatóságra. A Nelo itt is kimagaslóan széles választékot kínál. A hajókhoz választható, vagy megvásárolható üléseknek, lábtámaszoknak és egyéb kiegészítőknek a száma egyedülálló. Ezek az alkatrészek nem csupán szabadon variálhatóak egymással, de a beállítások lehetősége is közelít a végtelenhez.
A Nelo alkatrészek jellemzője továbbá, hogy kompatibilisek minden, akár a 20 évvel ezelőtt gyártott Nelo típusokkal is. A kompatibilitás az egyes és a csapathajók között is megtalálható, így a K1-es szerelék pontosan illeszthető a K2, és a K4 hajók első beülőjébe, a K2 hátsó szerelék, pedig a K4 2-3-4 beülőjébe. Ez azt jelenti, hogy a versenyzőnek a legtöbb esetben elég csak kivennie a pontosan beállított lábtámaszát és ülését az egyes hajójából és áttennie a csapathajóba és már indulhat is az edzés, a megszokott komfortban, a megszokott beállításokkal.

Színek:

 A Nelo alapárasan is hatalmas választékot biztosít a vásárlók részére, legyen az egyszínű, vagy a gyári alapáras listából választható egyedi csíkos dizájn. Amennyiben a vásárlónak további extra igénye merül fel, abban az esetben sem zárkózik el ezek megvalósításától a Nelo. Az egyedi dizájnok esetében a lehetőségek száma kimeríthetetlen, itt csak a hajó konstrukciója szabhat némi korlátot.

Ötleteket a Nelo partnerének oldalán, a www.paddlesportsdesign.com  oldalon lehet találni.

Nelo Vanquish 7

A Nelo Vanquish 7 (SETE) a gyár 2018-as modelljének ráncfelarrott változata, amely kialakításában ötvözi az előtte alkalmazott hajóformák (a Quattro és a Cinco) tulajdonságait, ezáltal egy nagy végsebességgel bíró ugyanakkor aránylag stabil kajakot alkotott a gyártó. A Cinco ikonikus orrformáját kissé újragondolva, újfajta kormányformával és belső kormányszerkezettel egy jól irányítható és könnyen személyreszabható beállításokkal rendelkező hajó született. A Cinco formánál gyakorlatilag teljesen elhagyott alsó él visszatért a kajakba, így csökkentve a Cinco oldalirányú „kóválygását”, de még nem utat engedve a Quattro jelentős trimmelésének. A hajó végsebességét ezáltal sikerült úgy fokozni, hogy a stabilitás jelentős része is megmaradt. A kajak az elődjével közel azonos formájú, a változtatások elsősorban a felépítésében (erősített beülőkeret, egyirány karbon szövet használata a hajó aljában a fokozott merevségért) és az újrahasznosított műanyagok használatában (rajtszámtartó, kormányfedél, hátsó kormány T) nyilvánul meg.

Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.