Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mit vigyél magaddal egy és többnapos vízitúrára? Kajak.hu x KayakCrazy

Mit vigyél magaddal egy és többnapos vízitúrára? Kajak.hu x KayakCrazy

Vízitúra egyben kikapcsolódás és kihívás! Segítünk, hogy felesleges dolgok helyett, hasznosak kerüljenek bele a vízhatlan táskába! 

Vízpart, gyönyörű táj, csend és nyugalom, izgalmas kihívások. Családdal, barátokkal felfedezni hazánk folyóit, tavait, és olyan természeti kincseket látni, amelyek csak vízről elérhetők. Nem is csoda, hogy egyre kedveltebb kikapcsolódási forma a vízre szállni. Az igazi szabadságot pedig az adja, amikor saját kajakkal vagy kenuval történik a túra. Emiatt egyre  többen szereznek be hajót, ami még több lehetőséget ad, azonban több odafigyelést, elővigyázatosságot igényel, mint a vezetett túrák.

A KayakCrazy túravezetőivel, Kis Klaudiával és Varga Richárddal összeraktuk tudásunkat és videók formájában szeretnénk segíteni a vízitúrázóknak abban, hogy minél gördülékenyebben teljenek a kirándulások, a hajóválasztástól kezdve, egészen a személyi biztonságig. Az első videóban azt nézzük meg, mit érdemes bepakolni egynapos és többnapos vízitúrára. Itt is két alapvető dolog lényeges, mint minden utazásnál, egyik, hogy beférjen minden, ez esetben a kajakba vagy kenuba,  és mindent magunkkal vigyünk, amire szükségünk lehet!

A KayakCrazy oktatói felhívják a figyelmet a mentőmellény gondos kiválasztására és hordására, nemcsak életet menthet, de jogszabály szerint is magunkkal kell vinni, 14 év alatt és azoknak, akik nem tudnak úszni viselni is kell. Ma már olyan konstrukciójú mellények kaphatók, amik egyáltalán nem zavarják a mozgást, személyre szabhatók és kialakításaiknak köszönhetően, akár eszközök tárolására is alkalmas. A minőségi technikai ruházat kiállja az eső, szél, és napsugárzás próbáját, érdemes egyszer befektetni rájuk, mert sokat számít a komfortérzetnek a túra során. Ide tartozik egy fontos kiegészítő még a hullámkötény kajaktúra esetében, ami nemcsak a víztől, de a napsugárzástól is véd, jól szabályozható vele a hőérzet.

Számos eszköz nem tartozik az alapfelszerelések közé, mégis hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél jobb legyen a túra: mint a hajószállító kiskocsi, evezőkesztyű, ponco átöltözéshez, cseppfogó kajaklapáthoz, grip, gurtni.

Összefoglaltuk a legfontosabb eszközöket felsorolásszerűen, köztük a kötelező elemeket is:

- Úszást segítő mellény (kötelező felszerelés) A hajóban ülők számának megfelelően. 14 év alatt és úszni nem tudóknak kötelező viselni.
- A hajó tulajdonosa nevét és címét tartalmazó tábla vagy matrica (kötelező felszerelés) Lapát (lehetőség szerint pótevező)
- Vízmeréshez eszköz: szivacs vagy fenékvízpumpa  (kötelező felszerelés) 5 méter kötél (kötelező felszerelés)
- Hullámykötény (spriccdeck)
Vízhatlan tárolók (telefontok. zsák)
Nagyobb kés, fűrész
Technikai ruházat (eső, szél, napvédelem)
Vízicipő

- Elsősegély felszerelés
- Zseblámpa, fejlámpa (kötelező felszerelés)
- Étel és folyadék (víztároló zsák)
- Alap étkészlet
Kulacs

Tapasztalt, szakképzett oktatásért, túrák szervezéséhez, expedícióhoz keressétek a KayakCrazy csapatát, a megfelelő felszerelésekért pedig várunk Titeket a Kajak.hu-ban Budapest, Római part 35-36. Vagy online is mindent meg tudtok rendelni a kajak.hu webshopban.

Tartalomhoz tartozó címkék: Vízitúra